Infant UNO Prunisor Lax

 • Nota obtinuta: 2.3

Recomandat de Societatea Romana de Pediatrie

Infant Uno Prunisor Lax este un produs indicat pentru un tranzit intestinal optim al sugarului si copilului. Formula UNICA de concentrat de suc de prune, fibre si lactuloza, va sustine un tranzit normal al copilului.

Recomandat in caz de tranzit intestinal lent, la copii si sugari de peste 6 luni.

Compozitie:
Concentrat de suc de prune, complex de fibre patentate (Actilight 950P, Nutriose FM, Inulina) si lactuloza.

Prunele sunt o sursa bogata de fibre si substante cu efect laxativ, devenind un aliment pretios in cazul copiilor care au un tranzit intestinal lent si sunt frecvent constipati. Insa dincolo de concentratia crescuta de fibre, pruna s-a dovedit a fi si o sursa importanta de fier. Dincolo de aceste substante nutritive-vedete, exista si alte vitamine si minerale de care poate beneficia copilul in urma consumului acestui fruct:
Vitamine: Vitamina A, Complexul de vitamine B, in special B9 (acid folic), Vitamina C.
Minerale: Fier, Potasiu, Magneziu, Calciu.

Fibrele sunt substante care se gasesc de regula in componenta alimentelor de origine vegetale – fructe, legume, leguminoase, oleaginoase, cereale etc. Sunt esentiale pentru stimularea si imbunatatirea sistemului digestiv, insa nu pot fi digerate sau absorbite in organism.
Acestea ajuta la formarea si eliminarea fecalelor. Odata cu bolul fecal sunt eliminate si fibrele, astfel ca ele nu raman in organism.

Lactuloza: compus sintetic ce contribuie la accelerarea tranzitului intestinal.

Toate acestea au ca urmatoarele efecte:
Produșii de fermentație au efect local- accelerarea tranzitului intestinal lent.
Stimulează dezvoltarea florei saprofite- efect prebiotic.

Este un produs cu formula extrem de complexa ce contine: concentrate de suc de prune, lactuloza si fibre patentate: Actilight® 950P – fructooligozaharide, Nutriose® FM – fibre de porumb si Inulină.

Fibrele continute in siropul Prunisor Lax sunt studiate si patentate, acestea fiind dozate si continute in cantitati recomandate.

Prunisor Lax se poate administra copiilor cu tranzit intestinal lent, incepand cu varsta de 6 luni, are un gust atat de delicios de prune, incat va trebui tinut departe de cel mic.

Cum se administreaza?

 • sugari de la 6 luni la 1 an: 2,5 ml pe zi;
 • copii de la 1 an la 3 ani: 5 ml pe zi;
 • copii de la 3 ani la 6 ani: 7,5 ml pe zi;
 • copii peste 6 ani: 10 ml pe zi.

Precautii: conține urme de lapte- interzis persoanelor cu intoleranță la lactoză.
Nu conține gluten.

Mod de prezentare: sirop,flacon 100ml.

Mod de eliberare:
Fara prescriptie medicala.

CUMPARA

5 thoughts on “Infant UNO Prunisor Lax”

 1. Buna ziua,
  Avem probleme cu, constipația dintotdeauna. Bebe 1 an și 8 luni. Cat timp se poate administra? Sau…doar la nevoie? Mulțumesc

  1. Pentru o reglare a tranzitului intestinal se recomanda utilizarea siropului Prunisor Lax timp de o saptamana. In cazurile severe de constipatie (absenta scaunului de peste 48 h) se recomanda administrarea initiala a unui supozitor cu glicerina (exemplu 4 Lax bebe) si apoi continuarea cu Prunisor Lax.

 2. Am un bebe de 3 luni si iese afara o data pe saptamana dar nu este constipat ..nu mi-se pare normal ..are 6kg jumate ..ii pot administra jumate din doza pt Bebelușii de 6 luni ?

 3. Fetita mea de 4 ani si 8 luni nu a mai avut scaun de 5 zile.i_am pus supozitor cu glicerina, da r nu a avut nici un efect .credeti ca ar ajuta_o acest sirop sau ce credeti k ar trebui facut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *